Vancouver
- Canada -

Vancouver in 24 uur

Vancouver is de grootste stad van British Colombia. De stad is vaak begin- en/of eindpunt van een rondreis door het westen van Canada en is zeker een bezoekje waard.
Zelf zijn we niet echt stadsmensen en zorgen we er tijdens onze reizen vaak voor, dat we de meeste tijd buiten de stad doorbrengen. Als je echter een rondreis door het westen van Canada maakt, mag je Vancouver zeker niet overslaan. Ook slechts een kort verblijf, geeft al een goede indruk van de stad.

Vancouver skyline.

Vancouver in 24 uur: Wat kun je doen?

Ik zet een aantal bezienswaardige punten voor je op een rij.

1. Stanley Park

Stanley Park is het stadspark van Vancouver. Het is een enorm groot park en de beste manier om het park te verkennen is met de fiets. Rondom het park vind je verschillende fietsverhuurbedrijfjes. Langs de waterkant is een fiets-/wandelpad aangelegd, dat je in ongeveer 9 kilometer door het park en langs verschillende bezienswaardige punten leidt.
Enkele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn:

De totempalen

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Stanley Park zijn de totempalen. De totem was het wapen van de Brits-Columbiaanse indianen. Totempalen zijn uniek voor de noordwestkust van BC en het lagere deel van  Alaska. De Palen zijn gemaakt van cederhout en elk snijwerk vertelt over een echte of mythische gebeurtenis. De totempalen waren geen afgoden en ze werden ook niet aanbeden. Elk snijwerk op elke paal heeft wel een betekenis: De adelaar vertegenwoordigt het koninkrijk van de lucht, de walvis de heerschappij over de zee,  de wolf het genie van het land en de kikker de overgangsschakel tussen land en zee.

Vancouver totempalen.
De totempalen in Stanley Park
De vuurtoren/ Brockton point light house

De Brockton Point vuurtoren bevindt zich aan de oostkant van Stanley park. Als je de route langs de waterkant volgt, kom je er vanzelf langs. De vuurtoren werd gebouwd in 1914 en was tot 2005 in bedrijf.

Het Vancouver Aquarium

Dit is het grootste aquarium van Canada. Je vindt hier heel erg veel bijzondere oceaandieren en plantensoorten. Het aquarium opende zijn deuren in 1956 en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Er worden educatieve programma’s en rondleidingen aangeboden.

Lumberman’s arch

Lumbermen’s Arch is een replica van Bowie Arch, een boog die in 1912 werd gebouwd in Pender Street vanwege hoog bezoek van de gouverneur-generaal van Canada. De oorspronkelijke boog werd later naar Stanley Park verplaatst. In 1947 werd de boog weggehaald. Deze replica werd in 1952 opgericht. 

Brockton Point Lighthouse Vancouver.
Brockton Point lighthouse
Lumberman's arch.
Lumberman's arch
Granville Island

Granville Island is niet echt een eiland, maar wordt aan drie zijden omgeven door water. Het ‘eiland’ bevindt zich onder de Granville brug. Er is veel te doen op Granville Island. Je vindt er veel verschillende winkeltjes en boetiekjes, er is een food hall en er zijn verschillende restaurants. Elk jar opnieuw wordt Granville Island druk bezocht. Ook kun je op Granville Island waterfietsen huren of een heuse barbecueboot en heerlijk op het water dobberen. Er vertrekken vanuit Granville Island ook walvistochten naar de wateren iets ten noorden van Vancouver. Als je Vancouver Island niet op de planning hebt staan, dan is het zeker de moeite waard om vanuit Granville Island op walvisexcursie te gaan.

Granville Island ligt iets ten zuiden van het centrum van Vancouver. Je kunt er prima naartoe wandelen. Je kunt hierbij de route over de Granville brug nemen, maar dat neem wel wat tijd in beslag. Een snellere manier om op Granville Island te geraken is door de Aquabusferry te nemen. Kleine bootjes brengen toeristen vanaf verschillende opstapplaatsen aan de oever over False Creek naar Granville Island en terug. Betalen doe je gewoon bij de schipper als je instapt.

Granville MArket Vancouver.
Granville Market Vancouver.
Robson street

Robson Street is de meest bekende en oudste winkelstraat van Vancouver. Je kunt hier maar liefst 2,5 kilometer lang rondslenteren, want de winkelstraat begint bij Stanley Park en loopt helemaal door tot aan het stadion van Vancouver. Onderweg kom je langs veel verschillende winkels, restaurants en barretjes.

Gastown

Dit is een bruisend stukje Vancouver. In de wijk Gastown vind je veel winkels en restaurants. Een gezellige winkelstraat in Gastown is Water Street. De bekendste bezienswaardigheid is de Gastown clock. Deze klok werkt op stoom en geeft de tijd fluitend aan. De klok dateert uit 1977. 

Heb je meer tijd om in Vancouver door te brengen? Dan zijn er buiten de stad nog meer leuke activiteiten. 

Capilano suspension bridge

Op ongeveer een kwartiertje rijden van het centrum van Vancouver ligt de Capilano Suspension Bridge. De hoofdattractie is, zoals de naam al doet vermoeden de Suspension Bridge. Een hangbrug met een lengte van 137 meter, die op maar liefst 70 meter hoogte over de Capilano rivier hangt. Zodra je over de brug bent, beland je in een koel en weelderig regenwoud. Andere leuke activiteiten zijn een boomtoppen pad, een klifwandeling en het bezoeken van de roofvogels.

Gastown Clock Vancouver.
Mount Grouse

Als je de stad even wil ontvluchten en de natuur wil op zoeken, dan kun je Mount Grouse beklimmen. Als je de klim te steil vindt, dan kun je ervoor kiezen om de lift omhoog te nemen. Vanuit Mount Grouse heb je een prachtig uitzicht over Vancouver en je kunt er verschillende wandelingen ondernemen.

Hotels in Vancouver

Vancouver heeft een zeer ruim aanbod aan leuke hotels. Zelf kozen we voor het Victorian Hotel, een hotel dichtbij het gezellige Gastown, zodat we ’s avonds niet meer ver hoefden te gaan om een hapje te eten en een drankje te doen.
Het Victorian Hotel ligt op nog geen 5 minuutjes lopen van de gezellige water street in Gastown. In deze straat vind je volop winkeltjes, restaurantjes en barretjes.

Het Victorian Hotel is een boutique hotel in het centrum van Vancouver. Het hotel heeft 47 kamers. Er is een 24-uurs receptie. Het hotel heeft geen lift, maar het personeel is te allen tijde bereid om koffers naar de kamer te brengen. Er is een kleine, betaalde en afgesloten parkeerplaats, waar plek is voor 10 auto’s. Super handig dus!
De kamers zijn licht en mooi. Ze hebben een houten vloer, een comfortabel bed. In de zomermaanden zijn de kamers voorzien van een mobiele airco. De kamers hebben een zitje en er is een kluis. De badkamer is ruim en voorzien van een bad.

Het Victorian Hotel Vancouver.
Kamer in het Victorian Hotel in Vancouver.

Is het Victorian Hotel niet wat je zoekt? Kijk dan eens naar een van de vele andere overnachtingsmogelijkheden die Vancouver te bieden heeft.

Andere overnachtingsmogelijkheden in Vancouver

 

Vanuit Vancouver kun je je reis voortzetten aar Vancouver Island. Net buiten de stad bevinden zich twee ferrypunten, van waaruit de veerboot naar Vancouver Island vertrekt. Ik zou iedereen, die de veerboot wil nemen en een (huur-)auto meeneemt aanraden om een reservering te maken. Met een reservering hoef je namelijk niet in de een lange wachtrij te staan en ben je gegarandeerd van een plekje op de boot.

Afhankelijk van je reisroute, kun je je reis vanuit Vancouver ook voortzetten in oostelijke richting. Een leuke volgende stop zou de wijnregio van de Naramata Bench kunnen zijn. Dit is een mooie regio, gelegen een het gelijknamige Naramata meer, waar je veel kleinschalige wijnhuizen kunt bezoeken. De Naramata Bench ligt op de route als je richting het Jasper en Banff Nationaal park wil gaan. Een perfecte stop dus…

 

Rondreizen Canada

Tips bij het boeken van je reis

  • Ga je op een roadtrip? Ga alvast op zoek naar een geschikte huurauto.
  • Vancouver is vaak een start- en/of eindpunt voor een rodnreis door het westen van Canada.. Plan je vlucht en ga op zoek naar de beste deals
  • Ga niet op reis zonder een goede reisverzekering!
  • Laat de voorpret en voorbereidingen alvast beginnen met een goede reisgids!
ReizenReizen
autohuur Canada

Andere interessante bestemmingen in Canada

Bench1775 winery Naramata Bench.
Naramata Bench
Spirit Island Jasper Nationaal Park.
Jasper Nationaal Park
Verlaten baai in Pacific Rim Nationaal Park.
Pacific Rim Nationaal Park
Lake Louise.
Lake Louise
Athabasca Falls Icefields Parkway.
Icefields Parkway
Mistaya Canyon Icefields Parkway.
Rondreis West Canada
Moraine Lake
Orka tijdens de privétour op Vancouver Island.
Privétour Vancouver Island