- Vietnam -

Tam coc

Tam coc

Tam Coc wordt het Halong Bay op het land genoemd. Het ligt in een prachtige streek met veel water en rijstvelden, die worden omgeven door karstbergen. Het is een idyllisch en rustig plaatsje met tal van prachtige bezienswaardigheden. In deze blog zet ik er een aantal voor je op een rij.

Zes mooie bezienswaardigheden in Tam Coc

De belangrijkste bezienswaardigheid is wellicht het uitzicht vanaf de Hang Mua (Mua grot). Deze grot is echter niet de publiekstrekker, want dat is het uitzicht vanaf de top van de berg. Je hebt van hieruit namelijk een spectaculair uitzicht over de Ngo Dong rivier, de bootjes die vanuit Tam Coc komen varen en de rijstvelden. Echter, om van dit uitzicht te kunnen genieten, dient er wat inspanning te worden verricht, want het is een steile klim van ongeveer 500 ongelijke stenen trappen. Onderweg kom je langs pagodes en tempels.  Vanuit Tam Coc kun je de Hang Mua eenvoudig per fiets bereiken.

Mua Hang in Tam Coc Vietnam.
De klim naar de top van Hang Mua
Uitzicht vanaf Hang Mua Vietnam.
Uitzicht vanaf Hang Mua
Boottocht

Een boottochtje vanuit Tam Coc mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan dit charmante plaatsje. De Tam Coc tour begint in het centrum van het stadje. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur en gaat over de Ngo Dong rivier door het mooie landschap, waarbij de rivier over gaat in de rijstvelden. Onderweg passeer je maar liefst drie grotten, de Hang Ca, de Hang Hai en de Hang Ba. Uiteindelijk heb je uitzicht op de Hang Mua.
Het bijzondere aan de boottocht is, dat de roeisters (het zijn veelal vrouwen die de bootjes besturen) niet met hun handen, maar met hun voeten roeien. 

Deze boottocht is erg druk bezocht, dus het is de moeite om aan het begin of aan het einde van de dag te gaan. Wij gingen zelf tegen het einde van de dag en konden prachtige foto’s maken vanwege het mooie licht. Op het water varen ook verkopers, die redelijk hardnekkig te werk gaan en veel te duur zijn. Toch maakt een drankje op de boot het romantische tochtje een beetje meer compleet…
En hou er rekening mee, dat ook de roeister tegen het einde van de boottocht probeert om een veel te grote fooi af te troggelen. Hierin zul je standvastig moeten zijn. Het jammere is daardoor wel, dat de fijne sfeer van de boottocht een beetje teniet wordt gedaan.

Varen tussen de karstbergen in Tam Coc.
Boten voor de Tam Coc tour.

Een tweede boottocht die in Tam Coc kan worden gedaan, is de Linh Coc boottocht. Deze begint iets buiten het centrum, vlakbij het hotel Tam Coc Garden Resort. Je vaart naar Buddha Cave en terug. Bij deze tocht vaar je niet door de rijstvelden, maar de tocht is toch wel de moeite waard om te ondernemen.

Pagode

De Bich Dong pagode is een derde bezienswaardigheid. De pagode ligt ongeveer drie kilometer buiten het centrum van Tam Coc. Je kunt hier wel drie tempels bezichtigen. De eerste bevindt zich aan de voet van de berg en ligt tussen de vijvers. Om er te kunne komen, steek je een bruggetje over. Om de andere twee pagodes te bezoeken, is er iets meer inspanning vereist, want er dienen een aantal steile trappen te worden beklommen om ze te kunnen bezichtigen.

Bich Dong Pagode in Tam Coc.
Bich Dong Pagode in Tam Coc.
De Bich Dong Pagode
Op de fiets

Ook is het leuk om het gebied rondom Tam Coc met de fiets te verkennen. Er zijn namelijk veel kleine weggetjes die je random kunt inslaan. Verdwalen zul je hier niet snel. Je begeeft je direct in de prachtige natuur en komt onderweg langs de mooiste plekjes. Je fietst door de rijstvelden, langs vijvertjes en tempels. Een bezienswaardige tempel die je onderweg kunt tegenkomen is de Thai Vi Tempel.

Het mooie landschap van Tam Coc.
Boerin op weg naar huis.

Een laatste bezienswaardigheid is Bird Valley. Zoals de naam al aangeeft, kun je hier veel vogels bewonderen. Bird Valley is een park, waar je met de fiets doorheen kun fietsen en waar je onderweg verschillende stops kunt maken bij bezienswaardige punten. Er is een prachtige vijver, alwaar verschillende vogelsoorten samen komen.

Gort in Bird valley in Tam Coc.
Bird valley in Tam Coc.
Waar slapen?

Een mooi en sfeervol hotel om te verblijven is het Tam Coc Garden resort. Het resort heeft acht tweepersoons bungalows die verspreid liggen in een mooie tuin en allen uitzicht hebben over de rijstvelden. Fietsen kunnen via de accommodatie worden geregeld. Het resort heeft een zwembad en een jacuzzi en er is ook een restaurant, waar je goed kunt eten. Daarnaast is er een bar in de tuin. Ik zou dit hotel zeer zeker aanraden, want het is een heerlijke oase van rust voorzien van alle comfort. 

Tam Coc en Ninh Binh zijn de trekpleisters in deze regio. Zoek je een leuke accommodatie in deze streek? Kijk dan naar de mogelijkheden om te overnachten in de omgeving van Tam Coc en Ninh Binh

Bungalow Tam Coc Garden Resort.
Bedroom Tam Coc Garden Resort.
Bathroom Tam Coc Garden Resort.
Bungalow Tam Coc Garden Resort.

Mooie bezienswaardigheden in Tam Coc

Tam Coc Garden Resort

Tips bij het boeken van je reis

  •  Wil je liever alles uit handen geven, maar wel op eigen houtje reizen? Dan is een volledig georganiseerde individuele rondreis wellicht iets voor jou. 
  • Laat de voorpret en voorbereidingen alvast beginnen met een goede reisgids
Rondreizen Vietnam
Wil je meer weten over Vietnam?

Lees dan de post over het mooie Hoi An of de metropool Ho Chi Minh City. Als je op zoek bent naar een voorbeeld van een mooie rondreis door dit prachtige land, lees dan mijn post Rondreis Vietnam van zuid naar noord in 16 dagen.