Rondreis
-WEST CANADA-

Rondreis
West Canada
22 dagen

Canada is een immens groot land. Als je hier een rondreis maakt, dan heb je een aantal mooie streken om uit te kiezen. Een geliefde streek onder toeristen in het westen van Canada. Hier vind je overweldigende natuurgebieden en sprookjesachtige meren in de Canadese Rocky Mountains. Dit natuurgeweld kun je combineren met de wijnstreek van de Naramata Bench en wereldstad Vancouver om vervolgens weer terug de natuur in de te duiken op Vancouver Island.
Hoeveel meer afwisseling heb je nodig voor een fantastische reis?

Lake Agnes en het Teahouse.

In deze blog geef ik een voorbeeld van een 22-daagse rondreis door West Canada!

Rondreis West Canada

Een eerste vereiste om de reis te kunnen maken is een vervoersmiddel. Wij huren een auto altijd bij Sunny Cars. Een van de weinige autoverhuurbedrijven waar je niet bang hoeft te zijn voor ellende achteraf. Sunny Cars hanteert een all-inclusive beleid. Dat betekent geen verrassingen en weten waar je aan toe bent. Mocht er ter plaatse toch een schade in rekening gebracht? Dan betaalt Sunny Cars de schade aan je terug.

Lake Agnes bij zonsopkomst.
Zonsopkomst bij Lake Agnes

DAG 1 Het avontuur begint…

De KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam op Calgary International Airport. Calgary is de perfecte uitvalsbasis voor een rondreis door West Canada. Als je op de vluchtprijs wil besparen is het echter raadzaam om ook naar andere vluchtverbindingen en -maatschappijen te kijken. Afhankelijk van de aankomsttijd van de vlucht kies je er dan voor om in de buurt van Calgary te overnachten of om alvast naar de eerste bestemming te rijden: Moraine Lake in het Banff National Park.

Overnachtingsmogelijkheden Calgary

Moraine Lake
(Afstand vanaf Calgary 212 km/ 2,5 uur)

Moraine Lake is een prachtig meer te midden van hoge bergtoppen en is gelegen in het Banff Nationaal Park. Het meer wordt erg druk bezocht. De toegangsweg ernaartoe wordt zelfs vaak afgesloten vanwege drukte. Als je er zeker van wil zijn, dat je Moraine Lake kunt bezoeken, dan is het raadzaam om het vervoer ernaartoe al te regelen door een van de vele shuttle bussen te reserveren. Nog beter is de optie om een kamer te boeken in Moraine Lake Lodge. Dit is een prachtige lodge met uitzicht over Moraine Lake.

Andere overnachtingsmogelijkheden Banff National Park 

Moraine Lake.
Moraine Lake bij zonsopkomst

Dag 2 en 3 Moraine Lake

 Je verblijft twee volle dagen bij Moraine Lake. Het  meer bevindt zich in een prachtig gebied waar je verschillende wandelingen kunt ondernemen. Wil je weten hoe je de dagen kunt vullen bij Moraine Lake?

LEES DAN OOK: Moraine Lake

Aan het einde van dag drie kun je ervoor kiezen om naar een accommodatie dichterbij de volgende stop te verhuizen: Lake Louise. Lake Louise ligt op slechts 15 kilometer van Moraine Lake.

Een leuke accommodatie op slechts anderhalve kilometer van Lake Louise is Paradise Lodge & Bungalows.

Andere accommodaties bij Lake Louise

Dag 4 Lake Louise

Als je Lake Louise zonder hordes toeristen wil zien, sta vandaag dan vroeg op. Bij zonsopkomst is er nog niemand bij dit prachtige meer en waan je je zelfs op een toeristische hotspot als deze alleen op de wereld!

Vanuit Lake Louise is het een aanrader om de wandeling naar Lake Agnes en de beide Beehives ondernemen. Wat kun je doen bij Lake Louise? 
Dat lees je in mijn post over Lake Louise.

LEES OOK: Lake Louise
Lake Louise.
Lake Louise

Dag 5 De Ice fields Parkway
(Afstand 124 km/ 1,5 uur zonder stops)

Vandaag verlaat je het Banff Nationaal Park. Er staat een prachtige rit op het programma, want je rijdt over de panoramische Icefields Parkway richting het Jasper Nationaal Park. Ongeveer halverwege de route verlaat je de Icefields Parkway voor een helikoptervlucht vanuit de plaats Cline River. Je maakt hier een vlucht met de helikopter van ongeveer 20 minuten, waarbij je over de bergtoppen en maar liefst zes gletsjers in de omgeving vliegt. Na 20 minuten landt de helikopter te midden van het gebergte en maak je een wandeling van een uur. Vervolgens vlieg je weer terug naar Cline River.

Helikopter tour Rocky Mountains.
Athabasca gletsjer bij zonsopkomst.
Uitzicht vanuit de helikopter.

Overnachten kun je vervolgens in Cline River, maar zoek je een specialere plaats om te overnachten? Stap dan nog even in de auto, rijd de Icefields Parkway nog een klein uurtje noordwaarts en boek een kamer in de Glacier View Lodge. Deze lodge bevindt zich dus op de Icefields Parkway en biedt een fantastisch uitzicht over de Athabasca gletsjer.

LEES OOK: Bezienswaardigheden langs de Icefields Parkway

Dag 6 Door naar Jasper
(Afstand 103 km vanaf Glacier View Lodge)

Vandaag rijd je verder naar de plaats Jasper is het gelijknamige Jasper Nationaal Park. Jasper is een leuke en levendige plaats met winkeltjes, restaurants en bars. Er zijn veel accommodatiemogelijkheden te vinden en er is voor ieder wat wils.
Het Jasper Nationaal Park heeft heel wat natuurschoon te bieden, dus het beloven weer mooie dagen te gaan worden.

Zelf verbleven we in het Alpine Village Cabin Resort. Een kleinschalig vakantiepark met luxe houten bungalows.

Andere overnachtingsmogelijkheden in Jasper
Spirit Island Jasper Nationaal Park.
Spirit Island
Eland in Jasper Nationaal Park.
Edith Cavell gletsjer bij zonsopkomst.
Edith Cavell gletsjer
Maligne Lake Jasper Nationaal Park.
Maligne Lake in Jasper Nationaal Park

Dag 7 t/m 10 Jasper Nationaal Park

In Jasper plannen we vier volle dagen om de omgeving te verkennen. Er zijn veel bezienswaardige plaatsen in het Jasper Nationaal Park, dus daar wil je de tijd voornemen.

LEES OOK: 14x wat te doen in Jasper Nationaal Park

Dag 11 Op naar de wijnstreek
(Afstand 695 km, 7,5 uur)

Vandaag komt er een einde aan al het natuurspektakel. Het is tijd voor wijn! De volgende stop van deze rondreis door West Canada is dan ook de Naramata Bench, een idyllische streek met veel kleinschalige wijnhuizen. Het wordt een lange reisdag, want de afstand tussen Jasper en Naramata bedraagt bijna 700 kilometer.

In de late namiddag kom je aan in Naramata. Overnachten kan bij de Naramata Inn, een luxe hotel met een uitstekend restaurant, alwaar er in de avond heerlijk gedineerd kan worden.

Andere overnachtingsmogelijkheden in de Naramata Bench
Bench1775 winery Naramata Bench.

Dag 12 en 13 Wijn proeven!

Deze twee dagen staan in het teken van de Canadese wijnen en kunnen naar wens worden ingevuld. Naramata bevindt zich aan Okanagan Meer, dus ook watersportactiviteiten zijn een mogelijkheid.

LEES OOK: Naramata Bench: Wijn proeven in Canada

DAG 14 Op citytrip in Vancouver
(afstand 433 km, 4,5 uur)

Vandaag staat er een rit van ongeveer 4,5 uur op de planning en rijd je naar wereldstand Vancouver. Omdat we zelf niet echt stadsmensen zijn, is het verblijf in Vancouver in deze reis beperkt gebleven tot twee nachtjes. Hou je wel van citytrips? Dan kun je je verblijf in Vancouver natuurlijk te allen tijde verlengen.

Dag  15 Vancouver verkennen

Deze dag kun je zelf invullen met een bezoek aan de verschillende bezienswaardigheden die Vancouver te bieden heeft. Wil je weten wat je in een dag allemaal in Vancouver kunt doen? Omdat we zelf maar kort in Vancouver waren, schreef ik de blog: Vancouver in 24 uur.

Lees hier: Vancouver in 24 uur 
Gastown Clock Vancouver.
Granville Market Vancouver.

Dag 16 Terug naar de natuur…
(afstand 260 km. 5 uur)

Vanuit Vancouver rijd je ongeveer 35 minuten noordwaarts naar de ferryterminal van Horseshoe Bay. De tickets kun je het beste van tevoren reserveren bij BC Ferries. Dan hoef je niet in de rij te staan en weet je zeker, dat er op de ferry een plekje voor je beschikbaar is.
De overtocht van Horseshoe bay naar Nanaimo duurt een uur en 40 minuten.
Zodra je op Vancouver Island aankomt, vervolg je de reis naar Ucluelet in het Pacific Rim Nationaal Park. Vanuit Nanaimo een rit van ruim 180 kilmeter, waar je ongeveer 2,5 uur over zult doen.
Onderweg kun je stoppen bij Catherdal Cove en de 800 jaar oude Douglasspar bewonderen.
In Ucluelet kun je overnachten in de Cabins at Terrace Beach.

Andere overnachtingsmogelijkheden in Ucluelet
Overnachtingsmogelijkheden in Tofino
Verlaten baai in Pacific Rim Nationaal Park.
Prachtige uitzichten in het Pacific Rim Nationaal Park

DAG 17 Pacific Rim Nationaal Park

Vandaag ga je het Pacific Rim Nationaal Park verkennen. Wat je hier allemaal kunt doen, vertel ik in mijn blog over dit mooie nationale park aan de westkust van Vancouver Island.

LEES OOK: Pacific Rim Nationaal Park
 

DAG 18 Walvissen, orka’s en beren…

Vandaag staat er een lange rit op de planning naar het noorden van Vancouver Island. En wel naar Port Mc Neill, een afstand van maar liefst 440 kilometer. Vancouver Island is de plaats bij uitstek om beren, walvissen en orka’s te spotten. Als je niet de drukte en de commerciële boten op wil zoeken, dan kun je kiezen voor een luxe en individuele ervaring bij Rolf Hicker Phototours.

Grizzly Beer tijdens de privétour op Vancouver Island.
Rolf Hicker Phototours.

Ter hoogte van Campbell River verlaat je de route om het Elk Falls Provincial Park te bezoeken. Een prachtig park met een indrukwekkende waterval. Daarnaast is Campbell River een perfecte plek voor de lunch.

Overnachten kun je doen in de B&B van Rolf Hicker: The Artists Point. Een heerlijke en vooral rustige plek.

Dag 19 en 20 Walvissen, orka’s en beren! 

Je vaart twee volle dagen mee op de boot van Rolf Hicker. Je gaat op zoek naar walvissen, orka’s en beren. Hoe de dagen er hier uit kunnen zien, heb ik beschreven in een aparte blog.

LEES DUS OOK: EEN PRIVÉTOUR OP VANCOUVER ISLAND

 

Andere overnachtingsmogelijkheden in de buurt van Port Mc Neill
Orka tijdens de privétour op Vancouver Island.
Rondreizen Canada

Tips bij het boeken van je reis

  • Ga je op een roadtrip? Ga alvast op zoek naar een geschikte huurauto.
  • Vancouver en Calgary zijn vaak een start- en/of eindpunt voor een rondreis door het westen van Canada. Plan je vlucht en ga op zoek naar de beste deals
  • Ga niet op reis zonder een goede reisverzekering!
  • Laat de voorpret en voorbereidingen alvast beginnen met een goede reisgids!

Hoogtepunten van deze reis

Aanvullende tips

Dit vind je misschien ook interessant:

Bench1775 winery Naramata Bench.
Naramata Bench
Spirit Island Jasper Nationaal Park.
Jasper Nationaal Park
Vancouver
Lake Louise.
Lake Louise
Athabasca Falls Icefields Parkway.
Icefields Parkway
Verlaten baai in Pacific Rim Nationaal Park.
Pacific Rim Nationaal Park
Moraine Lake
Orka tijdens de privétour op Vancouver Island.
Privétour Vancouver Island