Rolf Hicker Phototours
- Canada -

Een privétour op Vancouver Island

Vancouver Island is ‘The place to be’ als je beren wil zien en als je op zoek wil gaan naar walvissen en orka’s. Op verschillende plaatsen op Vancouver Island kun je excursies boeken om op zoek te gaan naar deze dieren. Er zijn nogal wat excursiekantoren en de waterexcursies zijn een commerciële bezigheid. Kleine boten met veel passagiers varen meerdere malen per dag uit om orka’s en beren te spotten. In deze blog vertel ik je hoe je dat anders kunt doen: een privétour op Vancouver Island met Rolf Hicker Phototours!

Grizzly Beer tijdens de privétour op Vancouver Island.

Een bijzondere en exclusieve ervaring op Vancouver Island!

Orka tijdens de privétour op Vancouver Island.
Orka

Alleen op de wereld

Hou je niet van massa’s mensen en ben je liever alleen in de natuur? Het is op het drukke Vancouver Island mogelijk om ‘alleen op de wereld’ te zijn. Als je de massa wil ontwijken en op zoek bent naar een privétour op Vancouver Island in een intieme en persoonlijke setting op een kleine privéboot, dan moet je bij Rolf Hicker Phototours zijn.

In het noordelijke deel van Vancouver Island ligt de plaats Port Mc Neill. Dit is de thuisbasis van fotograaf Rolf Hicker. Rolf Hicker heeft de wereld rondgereisd als professioneel fotograaf. Hij is 35 jaar geleden neergestreken op Vancouver Island.
Hier runt hij een B&B en begeleidt hij privétours op de wateren tussen Vancouver Island en het vasteland van Canada.

Grizzly Beer tijdens de privétour op Vancouver Island.
Grizzly beer
Zwarte beer tijdens de privétour op Vancouver Island.
Zwarte beer

Ambient Light

Rolf heeft een kleine boot, de ‘Ambient Light’. Hij neemt toeristen die graag fotograferen of gewoon in alle rust willen genieten van de prachtige natuur en de wateren langs de kust van Port MC Neill mee op dagtochten of Sunset tours. Er is op de Ambient Light slechts plaats voor vier personen. Als je met Rolf het water op gaat, dan kun je in alle rust en stilte genieten van de prachtige natuur. Uiteraard ga je tijdens deze privétour op Vancouver Island op zoek naar orka’s, walvissen en beren, maar de natuur laat zich niet dwingen, dus alle dieren die je tijdens de boottocht ziet, zijn mooi meegenomen. En ook zonder de dieren is de natuur en omgeving waarin je je begeeft echt fantastisch.

Orka's tijdens de privétour op Vancouver Island.
Zeehonden Vancouver Island.

Excursies

Wij hebben twee dagexcursies met Rolf Hicker gedaan. Daarnaast verbleven we drie nachten in zijn B&B. Wij kozen voor de excursies, Knight Inlet Tour en de Broughton Archipelago Tour. Deze tours duren maar liefst tussen de acht en tien uur. Er wordt dus veel tijd voor je gereserveerd en tijdens de tours heerst er een relaxte sfeer aan boord. Er wordt gezorgd voor eten en drinken. De lunch wordt elke dag met veel aandacht en zorg bereid en er worden alleen verse en gezonde producten gebruikt. Rolf zet zich op Vancouver Island in voor het welzijn en behoud van de natuur en de dieren en tijdens de privétour geeft hij hierover veel informatie. Hij heeft als fotograaf een indrukwekkende staat van dienst en als er (hobby-) fotografen aan boord zijn, dan geeft hij de juiste tips om de perfecte foto te kunnen maken.  

Rolf Hicker Phototours.
Orka tijdens de privétour op Vancouver Island.
Rolf Hicker Phototours.

 B&B The Artists Point

Als je ervoor kiest om een privétour op Vancouver Island te doen en om met Rolf op excursie te gaan, dan is een verblijf in zijn bed and breakfast aan te raden. Net als tijdens de excursies, leef je hier dicht bij de natuur en verblijf je in een zeer rustige en prachtige omgeving. 
De B&B heet ‘The Artists Point’ en ligt in het gehucht Hyde Creek, vlakbij Port McNeill en Telegraph Cove in het noorden van Vancouver Island. Je verblijft hier op basis van logies en ontbijt. Als je vroeg op excursie gaat, dat wordt het ontbijt op de boot geserveerd. Vertrekt de excursie iets later, dan serveert Rolf het ontbijt voor zijn gasten in de keuken van zijn eigen woning. 
Er zijn hier twee appartementen. Een appartement in de kelder van het huis en een op de eerste verdieping. Je verblijft bij Rolf Hicker thuis, die op de begane grond woont. The Artist Point is heel erg rustig gelegen en heeft een mooie grote tuin. De appartementen zijn netjes verzorgd en bovenal schoon. Het perfecte verblijf, als je de massa wil ontvluchten in een heerlijke serene omgeving.

Rust

Het noorden van Vancouver Island is wat toerisme betreft een stuk rustiger dan het zuiden van het eiland. De plaats Port McNeill ligt op 8 km afstand van de B&B. Port McNeill is een vissersplaats, waar je terecht kunt voor een boodschapje en om een hapje te eten. Op ongeveer 20 minuten rijden ligt Telegraph Cove. Telegraph cove was vroeger, zoals de naam al aangeeft, een afgelegen telegraaf station. Het is een klein en idyllisch toeristenplaatsje en tegenwoordig is het de uitvalsbasis voor wildlife tours met zodiac boten in het noorden van Vancouver Island. Je kunt hier overnachten in een van de vele oude gebouwtjes en huisjes op palen. Er zijn verschillende restaurantjes en er is een haven.

The Artists Point B&B.
B&B The Artists Point
Telegraph Cove.
Telegraph Cove.
Telegraph Cove
Rondreizen Canada

Tips bij het boeken van je reis

  • Ga je op een roadtrip? Ga alvast op zoek naar een geschikte huurauto.
  • Vancouver is vaak een start- en/of eindpunt voor een rondreis door het westen van Canada. Plan je vlucht en ga op zoek naar de beste deals
  • Ga niet op reis zonder een goede reisverzekering!
  • Laat de voorpret en voorbereidingen alvast beginnen met een goede reisgids!
ReizenReizen
autohuur Canada

Andere interessante bestemmingen in Canada

Bench1775 winery Naramata Bench.
Naramata Bench
Spirit Island Jasper Nationaal Park.
Jasper Nationaal Park
Verlaten baai in Pacific Rim Nationaal Park.
Pacific Rim Nationaal Park
Lake Louise.
Lake Louise
Athabasca Falls Icefields Parkway.
Icefields Parkway
Mistaya Canyon Icefields Parkway.
Rondreis West Canada
Moraine Lake
Vancouver