Pacific Rim Nationaal Park
- Canada -

Pacific Rim Nationaal Park

Het Pacific Rim Nationaal Park bevindt zich aan de westkust van Vancouver Island, tussen de toeristenplaatsjes Tofino en Ucluelet. Bekend is het nationale park vanwege de ruige kustlijn en het weelderige regenwoud. In deze blog vertel ik wat je kunt doen in het Pacific Rim Nationaal Park.

Strand in Pacific Rim Nationaal Park.

Vancouver Island

Vancouver Island is een  immens eiland, dat van noord naar zuid maar liefst 450 kilometer lang is. Het eiland heeft ontzettend veel te bieden aan vakantiegangers die op zoek zijn naar afwisseling.  Je vindt op Vancouver Island namelijk stranden, bergen, rivieren, watervallen, meren, wandelpaden. Er is zelfs een regenwoud. Daarnaast is Vancouver Island de perfecte plek om beren, walvissen en orka’s te spotten.

Verlaten baai in Pacific Rim Nationaal Park.
Een verlaten baai in het Pacific Rim Nationaal Park

Het Pacific Rim Nationaal Park

Het Pacific Rim Nationaal Park bevindt zich dus aan de westkust van Vancouver Island. Het park kan worden verdeeld in drie delen: de ‘Broken Group Islands’, de West Coast Trail en Long Beach.

Broken Islands Group

De ‘Broken Group Islands’ bevindt zich ten zuiden van de toeristenplaats Ucluelet. In dit deel van het nationale park vindt je kristalblauwe wateren en ongerepte strandjes. Natuurliefhebbers kunnen hier enkele wandelingen ondernemen, zoals bijvoorbeeld de Lighthouse trail. Een eenvoudige wandeling van nog geen 3 kilometer die, zoals de naam al aangeeft, langs de nog in werking zijnde vuurtoren loopt en prachtige uitzichten over de grillige kustlijn biedt. Deze wandeling zou je kunnen combineren met de Wild Pacific Trail. Eveneens een eenvoudige wandeling in Ucluelet van bijna zeven kilometer.

Verlaten baai in Pacific Rim Nationaal Park.
Vuurtoren in Pacific Rim Nationaal Park.
Amphitrite Point vuurtoren
Verlaten baai in Pacific Rim Nationaal Park.
Mooie uitzichten vanaf de Lighthouse Loop Trail
West Coast Trail

Het tweede deel van het Pacific Rim Nationaal Park is de West Coast Trail. Elk jaar komen actieve vakantiegangers naar dit gebied om de West Coast Trail te wandelen. Het betreft een meerdaagse wandelroute over ruig terrein van maar liefst 75 kilometer. Deze wandeling is enkel en alleen geschikt is voor zeer ervaren wandelaars.
De First Nations hebben altijd aan de westkust van Vancouver Island gewoond. Zij gebruikten de paden in dit gebied om handel te kunnen drijven en om te reizen al lang voordat buitenlandse schepen dit gebied bereikten. De West Coast Trail is een van deze routes

Long Beach

Het derde deel van het Pacific Rim Nationaal park is Long Beach. De route langs dit deel van het nationale park begint bij het bezoekerscentrum en eindigt in de toeristenplaats Tofino. Je vindt langs de route veel mooie, lange zandstranden, wandelpaden door het regenwoud en er wordt hier volop gesurft. Er zijn onderweg acht korte wandelingen (met een lengte van een à twee kilometer), die langs de route kunnen worden ondernomen.

Strand in Pacific Rim Nationaal Park.
Regenwoud Pacific Rim Nationaal Park.
Mooie verlaten stranden...
Regenwoud Pacific Rim Nationaal Park.
...en regenwoud in Long Beach

Ucluelet of Tofino?

Ucluelet en Tofino zijn de twee toeristenplaatsjes waar je kunt verblijven als je het Pacific Rim Nationaal Park bezoekt. De plaatsen liggen op 40 kilometer afstand van elkaar.

Tofino

Tofino ligt ten noorden van het Pacific Rim Nationaal Park. Het is van een klein surfersplaatsje in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardig, maar authentiek gebleven toeristendorp. Je vindt hier veel boetiekjes, surfshops en restaurantjes. Vanuit Tofino is het tevens mogelijk om verschillende excursies te ondernemen, zoals het spotten van walvissen en beren.
Wat accommodaties betreft is er een ruime keuze en voor ieder wat wils.

Accommodaties in Tofino

Ucluelet

Ucluelet is het kleinere broertje van Tofino en bevindt zich ten zuiden van het Pacific Rim Nationaal Park. Vanuit Ucluelet kun je de populaire Lighthouse trail lopen. Ook Ucluelet heeft, ondanks dat het een kleiner dorpje is, een aantal leuke plekjes voor een hapje en een drankje. Wat accommodaties betreft heb je het ook hier voor het uitkiezen.

Accommodaties in Ucluelet

 

Zelf verbleven we in Ucluelet in de Cabins at Terrace Beach. Het verblijf biedt verschillende soorten huisjes aan met uitzicht op het bos, of met zeezicht. Naast de huisjes beschikt het hotel ook over een lodge met losse kamers. De lodge is op adult-only basis en ook huisdieren zijn in de lodge niet toegestaan.

Terrace Beach Cabins Ucluelet.
Terrace Beach Cabins Ucluelet.
Cabins at Terrace Beach - lodge en lounge
Terrace Beach Cabins Ucluelet.
Terrace Beach Cabins Ucluelet.
Cabins at Terrace Beach - kamer en badkamer

Bereikbaarheid

Zoals de naam al aangeeft is Vancouver Island een eiland. Het eiland is niet middels een brug verbonden aan het vaste land. Om er te komen zul je een vliegtuig of een boot moeten nemen. Als je vanuit de stad Vancouver komt, zou je een vlucht naar Victoria kunnen nemen en daar een auto kunnen huren om het eiland te verkennen.
Een andere optie is, om de auto vanaf het vasteland zelf mee te nemen en om met de boot naar Vancouver Island te reizen. BC Ferries is de firma, die dagelijks de oversteek tussen het vaste land en Vancouver Island uitvoert. Als je de ferry op een bepaald tijdstip wil nemen, dan is het raadzaam om vooraf al een plekje te reserveren.

Ten zuiden van Vancouver bevindt zich de bootterminal Tsawassen. Van hieruit kun je de veerboot naar Swartz Bay in het zuiden van Vancouver Island nemen. De overtocht duurt een uur en 35 minuten. Ook kun je vanuit Tsawassen naar het noordelijker gelegen Nanaimo. Deze oversteek duurt twee uur.
Iets ten noorden van Vancouver bevindt zich de ferryterminal Horseshoe Bay. Van hieruit brengt de veerboot je in een uur en 40 minuten naar Nanaimo.

Als je het Pacific Rim Nationaal Park wil bezoeken, dan in de route naar Nanaimo de beste optie. Vanuit Nanaimo vervolg je vervolgens je reis naar het Pacific Rim Nationaal Park. Dit is een rit van ruim 180 kilometer en hier mag je ongeveer tweeënhalf uur voor uittrekken.

Douglasspar Cathedral Cove.

TIP

Onderweg van Nanaimo naar het Pacific Rim Nationaal Park passeer je Cathedral Cove in
het Mc Millan Provincial Park. Dit is een bos, waar veel oude
douglassparren staan. In dit bos wandel je tussen de gigantische bomen.
De oudste boom is maar liefst 800 jaar oud!
Deze plek is de moeite waard om even te stoppen. Je loopt hier korte rondes door een prachtig, schaduwrijk bos.

ReizenReizen
autohuur Canada
Rondreizen Canada

Tips bij het boeken van je reis

  • Ga je op een roadtrip? Ga alvast op zoek naar een geschikte huurauto.
  • Vancouver is vaak een start- en/of eindpunt voor een rondreis door het westen van Canada. Plan je vlucht en ga op zoek naar de beste deals
  • Ga niet op reis zonder een goede reisverzekering!
  • Laat de voorpret en voorbereidingen alvast beginnen met een goede reisgids!

Andere interessante bestemmingen in Canada

Bench1775 winery Naramata Bench.
Naramata Bench
Spirit Island Jasper Nationaal Park.
Jasper Nationaal Park
Vancouver
Lake Louise.
Lake Louise
Athabasca Falls Icefields Parkway.
Icefields Parkway
Mistaya Canyon Icefields Parkway.
Rondreis West Canada
Moraine Lake
Orka tijdens de privétour op Vancouver Island.
Privétour Vancouver Island