Naramata Bench

- Canada -

Naramata Bench: wijn proeven in Canada

In deze blog neem ik je mee naar de Okanagan Valley, om precies te zijn naar de Naramata Bench. De Okanagan Valley ligt in de staat British Columbia, in het westen van Canada. Er worden in deze regio veel goede kwaliteitswijnen gemaakt. Tijd dus, om dit gebied eens te verkennen.

Bench1775 winery Naramata Bench.

De Okanagan Valley ligt ruim 430 kilometer ten oosten van Vancouver. Het gebied bestrijkt een lengte van maar liefst 180 kilometer en bevindt zich rondom Okanagan Lake. Een leuke en idyllische regio in de Okanagan Valley is de Naramata Bench, een rustiek stukje Canada aan de oever van Okanagan Lake. De grootste stad in deze regio is Kelowna en je rijdt vanuit hier in ongeveer vierenhalf uur naar Vancouver.

De Naramata Bench is een streek in het zuiden van de Okanagan Valley. Deze streek bevindt zich aan de zuidelijke oever van Okanagan Lake. Je vindt er veel verschillende, veelal kleinschalige wijnhuizen.
Een verblijf in de Naramata Bench kan eenvoudig in een rondreis door het westen van Canada worden ingepast. Het gebied ligt namelijk op de route van Vancouver naar Banff en Jasper National Park.

Bench1775 winery Naramata Bench.

Wijn proeven in de Naramata Bench

Er zijn dus meer dan veertig wijnhuizen in deze relatief kleine omgeving van de Naramata Bench. Elk wijnhuis heeft zijn eigen stijl en charme. Hieronder noem ik vijf wijnhuizen die we zelf tijdens ons bezoek aan de Naramata Bench hebben bezocht.

Bench 1775 Winery

Bench Winery is een van de grotere wijnhuizen in de regio. Het wijnhuis heeft tien wijngaarden in de Okanagan Valley en de iets zuidelijker gelegen Similkameen Valley. Alle wijngaarden tezamen hebben een oppervlakte van ongeveer 83 hectare.
Bij Bench 1775 kun je dagelijks terecht voor een wijnproeverij in het proeflokaal. Als je echter iets meer wil dan alleen het proeven van de wijnen, dan is het aan te raden om dit wijnhuis op vrijdag, zaterdag of zondag te bezoeken. Op deze dagen is namelijk de ‘Patio’ geopend, een terras met prachtig uitzicht over Okanagan Lake. Hier kun je genieten van een proeverij van maar liefst 6 wijnen, al dan niet begeleid door heerlijke bijpassende tapasgerechtjes. Reserveren is hier wel noodzakelijk. 

Bench1775 winery Naramata Bench.
Bench1775 winery Naramata Bench.

Lock & Worth Winery

Hier komen wijn en kaas samen. Lock & Worth Winery is een klein wijnhuis. Het wijnhuis heeft niet de ambitie om groot te worden, maar ze willen een duurzaam bedrijf binnen de lokale gemeenschap zijn. Samen met het naastgelegen Popular Grove Cheese heeft Lock & Worth Winery een proeflokaal in de Naramata Bench, waar je van een proeverij van drie wijnen en drie bijpassende kazen kunt genieten.

Little Engine Wines

Dit wijnhuis staat garant voor kwaliteitswijnen. Het terrein van het wijnhuis is mooi onderhouden en het proeflokaal bevindt zich in een gerenoveerde schuur. Daarnaast is er een prachtig terras met uitzicht over het meer en de wijngaarden, dus bij mooi weer kun je heerlijk buiten proeven. Op het menu staan niet alleen de verschillende Little Engine wijnen, maar ook heerlijke gerechtjes en bites.
Reserveren wordt aangeraden, want de plekjes op het heerlijke terras zijn erg gewild!

Little Engine Wines Naramata Bench.
Little Engine Wines Naramata Bench.
Little Engine Wines Naramata Bench.

Serendipity Wines

Serendipity Wines is gelegen net buiten de plaats Naramata aan een kronkelige en heuvelachtige weg. Dit wijnhuis is gesitueerd in een prachtig verbouwde hoeve en wordt geleid door een moeder en haar dochter, die beiden een passie hebben voor goed eten en goede wijn. Er is een bistro met een prachtige overdekte patio en uitzicht over de wijngaard. De bistro heeft een shared dining concept.

Serendipity Wines Naramata Bench.
Terras Serendipity Wines Naramata Bench.

Therapy Wines

Voor een modernere wijnervaring ben je bij Therapy Wines aan het juiste adres. Deze wijngaard heeft een modern proeflokaal, alwaar je de verschillende wijnen van het huis kunt proeven. Het motto is hier om goede wijnen voor goede mensen te maken. Hierbij wil het wijnhuis niet pretentieus zijn, maar juist toegankelijk. Een proeverij bij Therapy Wines is laagdrempelig en informeel.
Het wijnhuis biedt ook vijf luxe en moderne suites aan. Alle suites hebben uitzicht over de wijngaarden over de omgeving van de Naramata Bench.

Therapy Wines Naramata Bench.
Therapy Wines

Wesbert Winery

Wesbert Winery bestaat sinds 2019 en is een wijngaard aan Naramata Road tussen de plaatsen Penicton en Naramata. De eigenaren komen van oorsprong uit Zuid-Afrika. Tijdens een bezoek aan dit wijnhuis wordt je met warmte ontvangen. Dit wijnhuis is alle dagen open, dus als je de Naramata Bench op bijvoorbeeld een maandag bezoekt, dan kun je hier in ieder geval terecht voor de lunch. Op de kaart staat een kleine selectie aan huisgemaakte en vers bereide pizza’s. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor een wijnproeverij en het wijnhuis heeft ook gastenkamers!

 TIP

Let bij een bezoek aan de Okanagan Valley wel even op, want de openingstijden zijn
op sommige dagen slechts beperkt. Vooral de lunchplekjes bij de verschillende
wijnhuizen zijn op bepaalde dagen (veelal op maandag en dinsdag) gesloten.

Eten en slapen in de Naramata Bench

Er zijn in de Okanagan Valley en de Naramata Bench verschillende plaatsen om te eten en te overnachten. Een echte aanrader in de Naramata Bench is echter de Naramata Inn. De Naramata Inn ligt bij de oever van Okanagan Lake.

De Naramata Inn noemt zichzelf een restaurant met kamers. En dat is niet voor niets. Het hotel beschikt namelijk over een uitstekend restaurant, waar je kunt genieten van een fine-dining-experience. In het restaurant wordt voornamelijk gewerkt met duurzame menu’s die bij het seizoen passen en er wordt gewerkt met lokale producten. Daarnaast is er een uitgebreide wijnkaart met veelal Canadese wijnen.
Hier kun je avondvullend genieten van vers bereide gerechten met door de sommelier aanbevolen bijpassende wijnen.

Naramata Inn Okanagan Valley.
Kamer Naramata Inn.

Het hotel heeft 12 luxe kamers, die allemaal direct toegang hebben tot een veranda. Naast de 12 kamers beschikt het hotel ook over een suite met twee slaapkamers. Alle kamers zijn verschillend en hebben een unieke indeling.
Het pand dateert uit 1908. Het is volledig gerenoveerd, maar de charmante sfeer uit deze tijd is behouden gebleven. Gasten verblijven hier op basis van logies en ontbijt. Het ontbijt is uitgebreid en wordt bij goed weer geserveerd op de veranda met uitzicht op de omliggende tuin.
Het hotel biedt voldoende parkeerplaatsen voor de gasten.
Vanaf juni 2023 kun je ook terecht in Eliza’s Wine Bar, in de kelder van de Naramata Inn. Een exclusieve wijnbar, waar veel goede kwaliteitswijnen per glas te proeven zullen zijn.

Andere overnachtingsmogelijkheden in Naramata

Tips voor het boeken van de reis

  • De dichtstbijzijnde luchthaven voor een bezoek aan de Okanagann Valley is Vancouver. Kijk hier voor de beste deals! 
  • Huur een betrouwbare auto voor je roadtrip! Geen gedoe en geen eigen risico! 
  • Geef je het regelen van je reis liever uit handen? Kies dan voor een maatwerkreis en bespreek al je wensen met een specialist! 
  • De voorpret en de voorbereidingen kunnen al beginnen met het lezen van een uitgebreide reisgids over Canada
  • Ga altijd verzekerd op reis en sluit een goede reisverzekering af! 
Wil je een bezoek aan de Okanagan Valley combineren met andere bestemmingen in het westen van Canada? 
Spirit Island Jasper Nationaal Park.
Jasper Nationaal Park
Athabasca Falls Icefields Parkway.
Icefields Parkway
Lake Louise.
Lake Louise
Moraine Lake
Verlaten baai in Pacific Rim Nationaal Park.
Pacific Rim Nationaal Park
Vancouver
Mistaya Canyon Icefields Parkway.
Rondreis West Canada
Orka tijdens de privétour op Vancouver Island.
Privétour op Vancouver Island