luxe safari lodges

- zuid-Afrika -

Luxe safari lodges in Zuid Afrika

Zuid-Afrika is een fantastisch land voor een afwisselende rondreis. Een aantal dagen safari zal bij de meeste rondreizen een hoogtepunt vormen. Als je van luxe verblijven houdt, dan heb je hier een ruime keuze aan mogelijkheden. In deze blog zet ik dan ook acht luxe safari lodges in Zuid-Afrika voor je op een rij.

luxe Sindile Lodge in Shamwari Zuid-Afrika.

Sinds mijn partner en ik in 2015 voor het eerst in Zuid-Afrika zijn geweest, is het hek van de dam. We werden verliefd op het land en konden niet wachten om meer te zien. Die verliefdheid is niet beperkt gebleven tot Zuid-Afrika. Ondertussen hebben we al meer landen op dit prachtige continent bezocht. De ultieme manier om helemaal tot rust te komen en om te genieten in de natuur is voor ons een verblijf in een luxe safari lodge in een mooi safarigebied. In deze blog zet ik acht mooie, luxe safari lodges in Zuid-Afrika voor je op een rij.

8x luxe safari lodges in  Zuid-Afrika:

1. Kirkman’s Kamp in Sabi Sands Game Reserve

Op nummer een van deze lijst met luxe safari lodges in Zuid-Afrika zet ik Kirkman’s Kamp in het Sabi Sands Game Reserve. Kirkman’s Kamp is onderdeel van de &Beyond keten en staat garant voor een luxe safaribeleving. Het kamp is ‘unfenced’ en mooi gelegen op de rand van een heuvel. Hierdoor biedt de lodge een mooi uitzicht over het reservaat. De lodge heeft een rijke historie en geeft aan gasten een fantastische safaribeleving. In deze lodge ga je letterlijk terug in de tijd. De lodge straalt een klassieke, koloniale sfeer uit van een originele hoeve uit 1920. Er zijn twaalf cottages, die allemaal een prachtig uitzicht bieden over het ongerepte landschap rondom de Sabi rivier. De cottages hebben een luxueuze, klassieke uitstraling, maar zijn voorzien van alle moderne comfort. Je verblijft hier op fully inclusive basis. Dat betekent een verblijf inclusief ontbijt, lunch, diner, snacks, lokale drankjes en twee game drives per dag. De game drives vinden vroeg in de ochtend plaats en laat in de namiddag. Op deze tijden zijn of worden de dieren veelal actief en heb je de beste kansen om ze in actie te zien.

Andere accommodaties in het Sabi Sands Game Reserve

Hoofdgebouw in Kirkmans Kamp.
De Farmstead van Kirkmans Kamp.
Cottage in Kirkmans Kamp.
Kamer in Kirkmans Kamp.

Sabi Sands Game Reserve

Het Sabi Sands Game Reserve is het oudste privé wildpark in Zuid-Afrika. Het is een Big 5-gebied en daarnaast heb je hier kans om de zeldzame wilde honden te zien. Het game reserve beschikt over de beste lodges van Zuid-Afrika. Je ervaart hier dus dé ultieme safaribeleving.
Het Sabi Sands Game Reserve bevindt zich aan de zuidwestelijke kant van het Kruger Nationaal Park en heeft een oppervlakte van maar liefst 65.000 hectare. Er zijn geen hekken tussen Sabi Sands en het Kruger National Park, waardoor de dieren vrij kunnen rondlopen tussen beide gebieden. Een private game reserve is in het bezit van particuliere grondeigenaren. Hierdoor gelden er in een private game reserve andere regels dan in een nationaal park. Het grote verschil tussen het nationale park en het privé wildpark is dat je in het privé wildpark niet zelf mag rijden. Alleen mensen die een verblijf in een van de lodges hebben geboekt, krijgen toegang tot het wildpark. Dagjesmensen zijn dus niet toegestaan.

Sabi Sands Game Reserve.
Luipaard in Sabi Sands

Feitjes:

Malaria:
Ja, van september tot en met mei. Neem contact op met uw huisarts of de GGD voor medische adviezen en meer informatie.
Zelf rijden:
Nee, gamedrives met maximaal 6 personen in open landcruisers zonder zonnedak
Offroad rijden:
Ja
Big 5:
Ja
Verblijf:
Fully inclusive met lokale drankjes 
Spa en Wellness: 
Ja

Tenzing Travel

2. Kings Camp in Timbavati Private Nature Reserve

De volgende luxe safari lodge in Zuid-Afrika is Kings Camp en bevindt zich in het Timbavati Private Nature Reserve.
Kings Camp bestaat uit twee delen. Je hebt de centrale lodge met 8 suites, perfect als je met zijn tweetjes reist. Alle 8 de suites hebben een eigen zwembadje en een buitenterras. Daarnaast heeft Kings Camp de beschikking over een familiekamer. De kamers en het hoofdgebouw van Kings Camp kijken uit over de savanne met een waterpunt waar dieren met grote regelmaat te vinden zijn om te drinken.
Sinds een tijdje is er bij Kings Camp ook een ondergrondse schuilplek, die uitzicht biedt op de waterplaats. Dit is de perfecte plek om wild van dichtbij te kunnen zien en te fotograferen.

Op ongeveer een kilometer afstand van de centrale lodge bevindt zich de privé gelegen Waterbuck villa. Een grote villa met drie slaapkamers en nog een tuinkamer voor twee personen, speciaal voor grotere gezelschappen. Je wordt hier van alle gemakken voorzien en door al het personeel enorm in de watten gelegd. In beide delen van de lodge verblijf je op fully inclusive basis en je gaat twee maal per dag op gamedrive.

Andere overnachtingsmogelijkheden in Timbavati Private Game Reserve
Waterbuck Villa Kings Camp.
Waterbuck Villa Kings Camp.
Waterbuck Villa Kings Camp.

Timbavati Private Nature Reserve

Het Timbavati Private Nature Reserve is onderdeel van het Greater Kruger Nationaal Park. Het Kruger Nationaal Park heeft een oppervlakte van 2,2 miljoen hectare. Er zijn geen hekken tussen het Kruger Nationaal Park en Timbavati Private Nature Reserve, waardoor de dieren vrij kunnen rondlopen in zowel het nationale park als in het privépark. Timbavati Private Nature Reserve heeft een oppervlakte van ruim 53.000 hectare. Je kunt hier veel verschillende dieren tegenkomen, waaronder de Big 5 en ook wilde honden worden hier gezien.

Wilde hond puppy in Timbavati Private Nature Reserve.
Baby olifant in Timbavati Private Nature Reserve.
Hyena in Sabi Sand Private Game Reserve.
Zonsondergang in Timbavati Private Nature Reserve.
ReizenReizen
Backpacken

Feitjes:

Malaria:
Ja, van september tot en met mei. Neem contact op met uw huisarts of de GGD voor medische adviezen en meer informatie.
Zelf rijden:
Nee, gamedrives met maximaal 6 personen in open landcruisers zonder zonnedak
Offroad rijden:
Ja
Big 5:
Ja
Verblijf:
Fully inclusive met lokale drankjes 
Spa en Wellness: 
Ja

3. Sindile Lodge in Shamwari Private Game Reserve

Shamwari Private Game Reserve is gelegen in de Oostkaap, op ongeveer een uur (75 km) rijden van de plaats Port Elizabeth. Het reservaat telt zeven lodges. De Sindile Lodge is de nieuwste luxueuze lodge in het wildreservaat. Sindile lodge heeft negen ultraluxe vrijstaande tenten. Alle tenten zijn hoger gelegen en bieden hierdoor een fantastisch uitzicht over de savanne en de Bushman’s rivier.  

Elke tent heeft een buitenplaats met eigen zwembad en terras. De tenten zijn ruim opgezet en zijn van alle gemakken voorzien.
Ook het restaurant en de bar bieden een prachtig uitzicht over de omgeving.

Andere lodges in Shamwari Private Game Reserve
Sindile Lodge Shamwari Private Game Reserve.
Sindile Lodge Shamwari Private Game Reserve.
Sindile Lodge
Sindile Lodge Shamwari Private Game Reserve.
in Shamwari Private Game Reserve

Shamwari Private Game Reserve

Shamwari Private Game Reserve heeft een oppervlakte van 25.000 hectare. Vroeger was dit een landbouw en veeteelt gebied. Nu wordt er alles aan gedaan om het ecosysteem weer te herstellen, zoals het van oorsprong was en ook het behoort te zijn.

Wat ook bijzonder is aan Shamwari Private Game Reserve is dat het reservaat een ‘Wildlife Rehabilitation Center’ heeft. Dieren, die ziek, gewond of verlaten zijn, worden hier opgevangen en door een capabel team van dierenartsen en –verzorgers verzorgd. Zodra de dieren er klaar voor zijn, worden ze weer vrijgelaten in hun natuurlijke omgeving. 
Naast het rehabilitatie centrum beschikt Shamwari ook over een opvang voor katachtigen: de Born Free Big Cat Sanctuary. Katachtigen die waar dan ook ter wereld werden uitgebuit en onder slechte omstandigheden gevangen werden gehouden, worden hier opgevangen. Deze dieren kunnen in het wild niet meer overleven. In Shamwari hebben ze de beschikking over een afgezet terrein, met voldoende ruimte, waar ze op een diervriendelijke en zo natuurlijk mogelijke manier kunnen leven. 
Gasten die in een van de lodges in Shamwari verblijven, kunnen in zowel in het rehabilitatiecentrum als in het centrum voor katachtigen een kijkje nemen.

Twee leeuwen in Shamwari Game Reserve.
Cheetahs in Shamwari Private Game Reserve.
Girffen in Shamwari Private Game Reserve.

Feitjes:

Malaria:
Nee
Zelf rijden:
Nee, gamedrives met maximaal 6 personen in open landcruisers met zonnedak
Offroad rijden:
Nee
Big 5:
Ja
Verblijf:
Fully inclusive met lokale drankjes 
Spa en Wellness: 
Ja

4. Mhondhoro Safari Lodge & Villa in Welgevonden Game Reserve

De volgende lodge in deze rij van luxe safari lodges in Zuid-Afrika is de Mhondoro safari lodge is een luxueuze vijfsterren privé safari lodge. Bijzonder in deze safari lodge is de ondergrondse tunnel, die vanuit het hoofdgebouw van de lodge naar het waterpunt leidt. Dag en nacht komen dieren hier naartoe om te drinken. Als gast van de lodge kun je hier fantastische foto’s maken en de dieren van ‘onderaf’ bewonderen. De Mhondhoro Safari Lodge heeft zes suites en een privévilla voor zes personen. De sfeer in de lodge is zeer ontspannen en alles hier straalt rust uit. 

Andere accommodaties in Welgevonden Game Reserve
Mhondoro Lodge Luxe Safari Lodge Zuid Afrika.
Mhondoro Lodge Luxe Safari Lodge Zuid Afrika.
Mhondoro Lodge en zebra's vanuit de ondergrondse lookout.

Welgevonden Game Reserve

Welgevonden Game Reserve bevindt zich in de provincie Limpopo. Het reservaat hanteert een strikt beleid wat betreft het aantal voertuigen, dat er mag rijden. Hierdoor behoudt het reservaat exclusiviteit en een rustig karakter.  Als je zelf met de (huur)auto naar Welgevonden rijdt, dan dien je de auto bij de hoofdingang van het wildreservaat te parkeren. Je wordt hier opgehaald door een gids, die je met het safarivoertuig in ongeveer een uurtje naar de Mhondoro Lodge brengt. 
Het wildreservaat ligt op ongeveer 3 uur (280 km) rijden van Johannesburg.

Feitjes:

Malaria:
Nee
Zelf rijden:
Nee, gamedrives met maximaal 6 personen in open landcruisers met zonnedak
Offroad rijden:
Alleen in zeer bijzondere gevallen
Big 5:
Ja
Verblijf:
Fully inclusive met lokale drankjes 
Spa en Wellness: 
Ja

Mhondoro Lodge Luxe Safari Lodge Zuid Afrika.

5. Etali Safari Lodge in Madikwe Game Reserve

Als volgende in de rij luxe safari lodges in Zuid-Afrika komt de Etali Safari Lodge, gelegen in Madikwe Game Reserve. Madikwe is een wildreservaat met verschillende luxe en ultraluxe game lodges. Een voorbeeld van een ultraluxe game lodge is Etali Safari Lodge. Het verblijf heeft acht luxe suites, elk voorzien van eigen zwembadje. De kamers zijn ruim opgezet en kijken uit over de savanne. Een aantal kamers heeft daarnaast ook zicht op een waterpunt, waar dieren dagelijks naartoe komen om te drinken.

Andere overnachtingsmogelijkheden in Madikwe Game Reserve
Etali Safari Lodge Luxe Safari Lodge Zuid Afrika.
Etali Safari Lodge Luxe Safari Lodge Zuid Afrika.
Etali Safari Lodge Luxe Safari Lodge Zuid Afrika.
Kamer Etali Safari Lodge
Etali Safari Lodge Luxe Safari Lodge Zuid Afrika.

Madikwe Game Reserve

Madikwe Game Reserve ligt in het noorden van Zuid-Afrika aan de grens met Botwana. Vanaf Johannesburg rij je ongeveer 4,5 uur (340 km) naar Madikwe. Het reservaat heeft een oppervlakte van 75.000 hectare. Het wildreservaat bestaat pas sinds 1991. Voor die tijd werd het land gebruikt om vee op te houden. De omstandigheden van de natuur zijn in Madikwe beetje bij beetje hersteld en zijn nu zeer geschikt voor een grote variëteit aan wild. Je kunt hier de Big 5 spotten en ook de zeldzame wilde honden worden hier gezien. Madikwe wordt niet zo druk bezocht als veel andere wildparken. Dat maakt de safaribeleving in dit gebied heel ontspannen en exclusief.

Welpje in Welgevonden Game Reserve - Welgevonden Game Reserve - Etali Safari Lodge Luxe Safari Lodge Zuid Afrika.
Olifant in Welgevonden Game Reserve.
Schildpad in Welgevonden Game Reserve.
Wilde hond in Welgevonden Game Reserve.

Feitjes:

Malaria:
Nee
Zelf rijden:
Nee, gamedrives met maximaal 6 personen in open landcruisers met zonnedak
Offroad rijden:
Nee
Big 5:
Ja
Verblijf:
Fully inclusive met lokale drankjes 
Spa en Wellness: 
Ja

Welgevonden Game Reserve - Etali Safari Lodge Luxe Safari Lodge Zuid Afrika.

6. Great Fish River Lodge in Kwandwe Private Game Reserve

De volgende accommodatie in de lijst van luxe safari lodges in Zuid-Afrika is de Great Fish River Lodge in het prestigieuze Kwandwe Private Game Reserve in de Oostkaap van Zuid-Afrika. Naar Port Elizabeth rij je een kleine twee uur (156 km).

De Great Fish River Lodge is vernoemd naar de gelijknamige rivier. De accommodatie bevindt zich iets verhoogd aan de oever van de rivier en biedt uitzicht over het water. De accommodatie beschikt over negen suites. Alle suites hebben een eigen zwembadje. Bij aankomst parkeer je de auto bij de algemene receptie van Kwandwe Game Reserve. Je wordt hier ontvangen met een hapje en een drankje en na het invullen van het benodigde papierwerk komt de gids je met het open safarivoertuig ophalen en neemt je mee naar de Fish River Lodge.

Slechts twee overnachtingsmogelijkheden in Kwandwe Game Reserve:
Great Fish River Lodge en Kwandwe Ecca Lodge
Great Fish River luxe safari Lodge Zuid-Afrika.
Great Fish River luxe safari Lodge Zuid-Afrika.
Great Fish River luxe safari Lodge Zuid-Afrika.
Great Fish River luxe safari Lodge Zuid-Afrika.

Kwandwe Private Game Reserve

Er kunnen in het Kwandwe Game Reserve slechts 52 gasten verblijven in twee verschillende lodges en drie privevilla’s. Het reservaat heeft een oppervlakte van 22.000 hectare. De Great Fish rivier stroomt dwars door het park. Kwandwe Private Game Reserve bestaat pas sinds 1998. Het land waarop Kwandwe zich nu bevindt heeft echter een rijke geschiedenis en lang geleden was dit gebied al een thuis voor veel verschillende wildsoorten. Net als in veel andere wildreservaten, werd er op de wilde dieren gejaagd en werden ze verdreven, zodat de mensen het land konden gebruiken om boerderijen te bouwen en vee te laten grazen. Het gebied wordt steeds verder in de oude staat hersteld en de missie in dit wildreservaat is om de populatie wilde dieren in de toekomst verder uit te breiden.

Vogels op een tak in Kwandwe Game Reserve.
Jonge cheetahs in Kwandwe Game Reserve.
Leeuw in de zon in Kwandwe Game Reserve.

Feitjes:

Malaria:
Nee
Zelf rijden:
Nee, gamedrives met maximaal 6 personen in open landcruisers zonder zonnedak
Offroad rijden:
Nee
Big 5:
Ja
Verblijf:
Fully inclusive met lokale drankjes 
Spa en Wellness: 
Ja

7. Gorah Elephant Camp in Addo Elephant National Park

Addo Elephant National Park staat, zoals de naam al aangeeft, bekend om zijn hoge populatie olifanten. Addo is een nationaal Park, maar ook hier kun je in een privéconcessie verblijven. Gorah Elephant Camp ligt namelijk in de enige privéconcessie van het park.
Om bij Gorah Elephant Camp te komen, rij je zelf door het nationale park tot aan de Gorah Gate. Daarna volgt er een steile weg omhoog naar de lodge. Als het geregend heeft en de steile weg omhoog minder goed begaanbaar is, kun je de auto beneden aan de gate laten staan. De gids komt je dan met de 4×4 Landcruiser op halen.
In Gorah Elephant Camp heeft de tijd stilgestaan. De koloniale sfeer van de lodge brengt je terug in de tijd van vroeger. Gorah Elephant Camp heeft elf tenten. Alle tenten hebben uitzicht over een open veld, waar de olifanten voorbij kunnen lopen. Vanaf je terras kun je hier al heel wat bewegingen volgen.
Het hoofdgebouw van de lodge beschikt over verschillende terrassen van waar je zicht hebt op de waterplaats. Hoe mooi is het om tijdens het ontbijt, de lunch of een heerlijk drankje te kunnen uitkijken op dorstige olifanten…

Andere accommodaties bij Addo Elephant Park
Tent van Gorah Elephant Camp in Addo Elephant Park.
Tent in Gorah Elephant Camp in Addo Elephant Park.
Hoofdgebouw van Gorah Elephant Camp in Addo Elephant Park.
Hoofdgebouw van Gorah Elephant Camp in Addo Elephant Park.

Addo Elephant Park

De privéconcessie waarin Gorah Elephant Camp zich bevindt heeft een oppervlakte van 5000 hectare. Addo Elephant Park ligt in de Oostkaap en bevindt zich op slechts 70 kilometer ten noordoosten van de plaats Port Elizabeth. Als je hier op gamedrive gaat, dan rij je zowel door de privéconcessie, als door het nationale park. In de privé delen kom je geen andere voertuigen tegen. In het nationale park rijden ook andere toeristen met hun eigen voertuig. In het nationale park rij je over aangelegde gravelwegen. In de privéconcessie rij je over kleinere en smallere zandwegen. Naast de meer dan 450 olifanten, hebben de rangers ook bijzonder veel oog voor de Circellium Bacchus, een unieke zwarte mestkever, die niet kan vliegen en bijna alleen in Addo Elephant National Park voorkomt.

Olifanten in Addo Elephant Park.

Feitjes:

Malaria:
Nee
Zelf rijden:
In het nationale park mag je zelf rijden.
Verblijf je in Gorah Camp, dan word je gereden door een gids met
maximaal 6 personen in open landcruisers met zonnedak
Offroad rijden:
Nee
Big 5:
Ja
Verblijf:
Fully inclusive met lokale drankjes 
Spa en Wellness: 
Nee

8. Tschukudu Bush Lodge in Pilanesberg National Park

De laatste luxe safari lodge in Zuid-Afrika in dit rijtje bevindt zich ook in een nationaal park. De Tschukudu Bush Lodge in Pilanesberg Nationaal Park. Deze lodge is dus gelegen in een stukje privéconcessie in het Pilanesberg Nationaal Park. De gamedrives vinden grotendeels plaats op de wegen, waar andere toeristen ook zelf met hun auto’s mogen rijden. Ondanks, dat het dan wel eens druk kan zijn, hebben we zelf tijdens ons verblijf hier veel mooie dingen kunnen zien. Daarnaast wist onze gids precies hoe ze zich moest positioneren, om het juiste zicht te hebben.
De Tschukudu Bush Lodge beschikt over tien kamers. Er zijn zes luxe kamers en vier luxe suites. Alle kamers hebben een open haard, een terras en een badkamer met bad en uitzicht over de savanne. De suites hebben daarnaast een extra zitgedeelte en een eigen zwembadje op het terras. De Lodge is niet zeer geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De suites bevinden zich namelijk op een berg. Om bij het hoofdgebouw en de suites te komen, moeten er trappen worden gelopen.

Andere mogelijkheden in Pilanesberg Nationaal Park
Tschukudu Bush Lodge - Luxe Safari Lodge Zuid_afrika.
Tschukudu Bush Lodge - Luxe Safari Lodge Zuid_afrika.
Tschukudu Bush Lodge - Luxe Safari Lodge Zuid_afrika.

Pilanesberg Nationaal Park

Pilanesberg Nationaal Park bevindt zich op ruim twee uur (220 km) rijden ten noorden van Johannesburg. Net buiten de parkgrenzen van Pilanesberg vind je de Bakubung Lodge. Hier parkeer je de auto. Vervolgens word je opgehaald door de gids van de Tschukudu Bush Lodge en word je naar de lodge gebracht.
De lodge bevindt zich dus op een stukje privéterrein midden in het nationale park. Pilanes Berg Nationaal Park heeft een oppervlakte van 55.000 hectare. Het nationale park bevindt zich rondom de Pilanesberg, een dode vulkaan waarnaar het park is vernoemd. Het landschap is heuvelachtig en midden in het nationale park bevindt zich de Mankwe dam. Een plaats waar veel dieren komen om te drinken. Er is hier een deel afgezet en er is een uitkijkhut gemaakt, zodat je als toerist je voertuig kunt verlaten en bij het water kunt kijken naar de dieren.
Er zijn meerder waterplaatsen in het nationa;e prk. Met een beetje geluk kun je zien hoe de olifanten in het water baden!

Olifanten in Pilanesberg Nationaal Park.
Badende olifant in Pilanesberg Nationaal Park.

Feitjes:

Malaria:
Nee
Zelf rijden:
In het nationale park mag je zelf rijden.
Verblijf je in de Tschukudu Bush Lodge, dan word je gereden door een gids
met maximaal 6 personen in open landcruisers met zonnedak
Offroad rijden:
Ja
Big 5:
Ja
Verblijf:
Fully inclusive met lokale drankjes 
Spa en Wellness: 
Ja

ReizenReizen
Backpacken

Maar…

Als je bovenstaande informatie over de luxe safari lodges in Zuid-Afrika leest en de foto’s bekijkt, dan kun je daar eigenlijk alleen maar een goed gevoel bij krijgen. Toch heeft dit alles ook een keerzijde en wil ik ook de mindere kant voor de wildparken hier belichten. Elke dag zijn er namelijk in alle parken, of dat nu privéparken zijn of nationale parken, achter de schermen veel mensen onderweg om de dieren veilig te houden. Vooral het stropen van neushoorns is tegenwoordig een enorm probleem. Dag en nacht zijn er Anti-Poaching-Units in de bush om deze bijzondere dieren te beschermen. Ze worden gestroopt vanwege hun hoorn. De hoorn levert veel geld op, omdat hij een medicinale werking zou hebben. Dit is echter onzin, want de hoorn bestaat uit keratine, hetzelfde materiaal als onze nagels. 

Neushoorn.

Het is natuurlijk fantastisch om een neushoorn in het echt te zien. Helemaal bijzonder is het om het dier te fotograferen. Als je echter een foto van een neushoorn op sociale media plaatst, zet er dan NOOIT bij, waar de foto is genomen en zet tijdens het fotograferen met je mobiele telefoon de locatiebepaling uit. Eventueel kwaadwillenden krijgen dan geen informatie, over waar zich eventueel neushoorns bevinden. 

Een heerlijk glaasje sherry.
Genieten van een sundowner in Onguma GAme Reserve.

Een verblijf in een luxe safari lodge in Zuid-Afrika is relatief duur. In de safarikampen word je echter ontzettend in de watten gelegd. En ook op culinair gebied is een verblijf in een luxe safari lodge een unieke en heerlijke ervaring. Naast de exclusieve ervaring, die je hier beleeft, draag je door je verblijf ook bij aan het behoud van het safarigebied, de dieren en de natuur.

Een verblijf in een luxe safari lodge in Zuid-Afrika verloopt volgens een vaste routine. Wil je weten hoe je dag er uit zal zien?
Lees dan mijn blog: Op safari in een private game reserve

Tips bij het boeken van je reis

  • Laat de voorpret en voorbereidingen alvast beginnen met een goede reisgids!
  • Kies je voor een fly-in safari? Houd er dan rekening mee, dat je moet reizen met zachte koffers en dat er een maximum gewicht geldt. 
  • Heb je al een safari outfit? De temperaturen kunnen nogal uiteenlopen. Het is dan ook aan te raden om verschillende lagen kleding te dragen tijdens een game drive. 
  • Als je naar Zuid-Afrika op vakantie wil, dan kun je vliegen op Johannesburg. Ben je op zoek naar een voordelige vlucht? Ga dan op zoek naar de beste deals
  • Heb je geen zin om zelf een reis samen te stellen en wil je liever alles uit handen geven? Dan is een maatwerk reis wellicht iets voor jou. 
  • Ga zonder zorgen op reis en sluit een goede reisverzekering af.

Persoonlijke top 3
Luxe safari lodges in Zuid-Afrika

Persoonlijke top 3
Private Game Reserves

Dit vind je misschien ook interessant:

Sabi Sand Game Reserve
Drakensbergen Zuid-Afrika.
Rondreis Zuid-Afrika
Luchtballonvaart boven de Masai Mara.
Kenia safari-rondreis
Neushoorn.
Op safari in een private game reserve
Uitzicht Kaapstad vanaf Lion's Head.
12x leuke activiteiten in en rond Kaapstad
Mara Naboisho Conservancy - Kenia
Rondreis Kaapstad, wijn en safari
Luipaard in de boom in het Olare Motorogi Conservancy.
Mara Plains Camp - Kenia
De drie rondavels en Blyde River Canyon.
12x mooie stops langs de Panorama Route