- Vietnam -

Ho Chi MInh City

Ho chi minh city

Ho Chi Minh City, veelal beter bekend als Saigon, is de grootste stad van Vietnam. De stad ligt in het zuiden van het land. Ho Chi Minh City is het economische hart van Vietnam. Het is een stad met veel moderne gebouwen, maar ook de authentieke straatjes en de Frans koloniale invloeden zijn nog aanwezig. De stad heeft bijna 9 miljoen inwoners.

Kinderen in kledingdracht in Vietnam.
Zeven interessante bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City…

De eerste is Nguyen Hue walking street. Dit is een promenade met aan weerszijden verschillende restaurantjes en winkeltjes. Er mag hier geen gemotoriseerd verkeer komen, dus als je even genoeg hebt van al het verkeer in de stad, dan ben je hier op de juiste plaats. Aan de ene kant van de promenade ligt het stadhuis, een prachtig gebouw in Frans koloniale stijl. Voor het stadhuis staat een standbeeld van Ho Chi Minh naar wie de stad is vernoemd. De andere kant van de promenade grenst aan de Saigon rivier.

Nguyen Hue walking street met in de verte het stadhuis.
Nguyen Hue walking street met in de verte het stadhuis.

Het straatbeeld in Ho Chi Minh City is een attractie op zich. Het is een drukte van jewelste op de wegen en een wirwar van auto’s, scooters en fietsen. Een straat oversteken kan een hele belevenis zijn en als je als toerist aan de kant van de weg staat te twijfelen, hoef je er niet van op te kijken als een vriendelijke Vietnamees je hand vastneemt en je begeleidt naar de overkant van de weg. Eigenlijk moet je gewoon beginnen te lopen en in een tempo door blijven lopen. Al het gemotoriseerde verkeer rijdt dan netjes om je heen.

Het War Remnants museum, een must do als je in Ho Chi Minh City bent. Het museum geeft een inkijkje in de gruwelen van de Vietnam oorlog. Er zijn binnen expositieruimtes en er is een buitenterrein, waar onder andere tanks en militaire luchtvaartuigen tentoongesteld worden.

Het Reunification Palace oftewel het herenigingspaleis. Dit is het voormalige presidentiële paleis. Tegenwoordig is het een museum. Je kunt er een audiotour doen en alle zalen van het paleis bekijken. De sfeer en de inrichting van het paleis brengen je helemaal terug in de tijd van toen.

Het herenigingspaleis in Ho Chi Minh City.
Het herenigingspaleis

De twee volgende bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar. Het betreft de Nha Tho Duc Ba, ook wel de Notre Dame genoemd. Een kathedraal die de invloed van de Fransen in de stad nog laat zien. Hij werd gebouwd rond 1877 en bevindt zich in het centrum van de stad.
Zo goed als naast de Notre Dame staat een van de oudste gebouwen van de stad, het koloniale postkantoor. Zowel van binnen als van buiten een prachtig gebouw.

De Notre Dame in Ho Chi Minh City.
De 'Notre Dame'
Het oude postkantoor in Ho Chi Minh City.
Het koloniale postkantoor

Ook de Ben Than markt is een bezoek waard. Dit is een overdekte markt in het centrum van de stad.

De Bitexco Tower is een gebouw in het zakendistrict en is ruim 260 meter hoog. Op de 49e verdieping bevindt zich het Saigon Skydeck. Het Skydeck kan worden bezocht en biedt een prachtig panorama over de stad.

Als je meer tijd wil doorbrengen in Ho Chi Minh, dan zou je de Cu Chi tunnels, in het district Cu Chi  op ongeveer 45 kilometer buiten de stad kunnen bezoeken. Dit zijn ondergrondse tunnels die door de Viet Cong, het Noord-Vietnamese leger, werden gebruikt om Zuid-Vietnam en dus de Amerikanen aan te vallen. Als je meer te weten wil komen over de Vietnam oorlog, dan is een bezoek aan de tunnels een must!  

Ook een boottocht over de Mekong Delta kan vanuit Ho Chi Minh City worden ondernomen en is een mooie aanvulling op een verblijf in deze metropool. 

Voor een aangenaam verblijf kun je terecht in The Myst Dong Koi Ho Chi Minh. Dit vijf sterren hotel is gelegen in
district 1, waardoor de meeste bezienswaardigheden zich op loopafstand van het hotel bevinden. Het hotel ligt te midden van de drukte van de stad, maar als je de lobby binnen loopt, bevind je je in een oase van rust. Deze sfeer vind je terug in het hele hotel.
Op het dak bevinden zich een zwembad en een bar. De kamers zijn ruim en de meeste kamers hebben een hottub op het balkon. Niet alle kamers hebben een mooi uitzicht, omdat er vlak achter het hotel een nieuwe toren is gebouwd, die het uitzicht over de rivier Saigon wegneemt. Het ontbijt in dit hotel is luxe en erg uitgebreid.

Ben je op zoek naar een ander hotel? Klik dan hier voor de hotels in District 1 van de stad. 

De Bitexco Tower in Ho Chi Minh City.
De Bitexco Tower
Hotel The Myst Dong Khoi in Ho Chi Minh City.
The Myst Dong Khoi
Uitzicht vanaf hotel The myst Dong Khoi in Ho Chi Minh City.
Uitzicht over Ho Chi Minh City

Een restaurant dat echt aan te bevelen is, is The Vietnam House Saigon. Dit restaurant serveert Vietnamese gerechten met een twist. Het restaurant bevindt zich in district 1.

Mooie bezienswaardigheden

Buiten de stad

Wil je meer weten over Vietnam?

Lees dan de post over het mooie Hoi An of het idyllische Tam Coc. Als je op zoek bent naar een mooie rondreis door dit prachtige land, klik dan hier